Венелина Пенева Венелина Пенева Потребител

Освобождаване на служителЗдравейте,

Предстои ми освобождаване по член 328 от една фирма и назначаване при нова без прекъсване с изпитателен срок 6 месеца.Въпроса ми е кога мога да отида на борсата след подписването на новия договор с 6 месечния изпитателен срок и по какъв член трябва да ме освободят за да се възползвам от пълното възнаграждение.Губя ли право да отида на борсата след подписването на новия договор и до кога важи освобождението по член 328 на старата фирма? Много благодаря!


Отговори

  • Здравейте 1

    След като сте започнали нова работа и имате регистриран трудов договор от новата фирма, вече няма никакво значение по кой член сте били освободена от старата фирма. По отношение на прекратяване на трудовия ви договор от старата фирма вече нямате никакви права да получавате обезщетение за безработица, защото сте назначен на нова работа и не сте безработна.

    В новата фирма сте сключили трудов договор с 6 месеца изпитателен срок. Ако по време на изпитателния срок бъдете освободена по чл.71, ал.1 от КТ, то тогава ще имате право на обезщетение за безработица в продължение на няколко месеца, определени в зависимост от вашия трудов стаж до момента и ако отговаряте на всички други условия за придобиване на право на обезщетение за безработица.

    Анелия Петрова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->