anna prokopova anna prokopova ofis organizator

Болничен и предизвестиеЗдравейте.

На 22.5.2017 подадох заявление, че по чл. 326 от КТ след изтичане на едномесечното ми предизвестие прекратявам договора си. Нямам входящ номер, нито копие от заявлението. Наложи се да го пусна, тъй като от известно време имам влошено здравословно състояние и ми се налагаше често да отсъствам. Поради тази причина ми казаха, че ще ме преместят да работя в офис, който е в другия край на София и нямам право повече да оставам в работният си офис. По договор съм записана че работното ми място е в гореспоменатия офис и никъде не пише, че имат право да ме местят. Дори нямам писмена заповед за преместването си, а само устна. Но след като не ми дават да остана аз пуснах това заявление. Но сега отново не съм добре с здравето и искам да пусна болничен до края на предизвестието си.

Имат ли право да ми удължат срока за предизвестието заради болничен? И грешка ли е че съм пуснала това заявление? Могат ли да ми кажат че това не важи?

Благодаря!Отговори

  • Здравейте !

    По време на предизвестието имате всички права, каквито биха били възможни ако изпълнявате трудовите си задължение в нормален период от време, включително и да ползвате отпуск по болест. Времето в отпуск по болест няма да удължи срокът на предизвестието. Също така имате право да ползвате платен или неплатен отпуск.

    Анелия Петрова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->