Бистра Георгиева Бистра Георгиева оператор на машини за производство на кабели и проводници-оператор на шевни машини

Изменение на начина на работа без съгласие на служителяЗдравейте!

Работя в голяма шивашка фирма. Работодателят ни често провежда експерименти с начина ни на работа. Последният е: сложиха на всяка машина таблет и ни задължават да работим с него и с дадени програми. Преминахме през малки обучения по 20-30 минути, на групи, през работно време. За много от нас това е безумие, неудачно, не полезно. Работим на норма и този начин на работа ни идва в повече. Допълнително натоварване на психика, очи и облъчване. Никой от нас не е подписвал нов трудов договор за работа с компютър. Не ни питат, а налагат.

Какви са ни правата? Това допълнителна квалификация ли е? Имаме ли право на увеличение на заплати?Работодателят трябва ли да има алтернативен вариант за тези, които не искат да работят по този начин?

Благодаря за вниманието и ще съм ВИ крайно признателна ако ми отговорите макар и със съвет!
С уважение
шивачката Бис!-Б.Г.Отговори

  • Здравейте. Ще се опитам да Ви бъда полезен. Ще ми е нужна и малко информация!
    1.Успявате ви да изпълните трудовите норми. В месечен размер това допълнително обучение изглежда приблизително 8 часа по-малко работа, една надница също по-малко. Също непроизведена продукция. Работите ли допълнително за да компенсирате това време ?
    2. Обучението с таблетите-означава ли обща компютърна грамотност или е нещо друго? Работодателят обясни ли ви целта на всичко това?
    3.Има ли и други работнички, които не приемат това обучение. Знае ли се след като приключи обучението какво следва след това - изпит, нещо друго ?

    kazimirc4
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->