Diana Vasileva Diana Vasileva Потребител

МайчинствоЗдравейте!

Учител съм и ми предстои да се пенсионирам през юли 2018г. Тази година 2017 от 7.август дъщеря ми ще ми прехвърли майчинството си до 7 август 2018г.

Когато се вдигат заплатите на учителите ще се вдига ли и моята? А на работа сигурно няма да се върна защото ще ми връчат предизвестие за пенсиониране.

Благодаря!Отговори

 • Здравейте. След като ще се намирате в отпуск по майчинство, работната Ви заплата ще остане на съществуващото ниво, докато не се върнете отново на работа.
  Връчването на предизвестие за пенсиониране може да Ви бъде връчено след като отново се върнете на работа - дори за кратко. Тогава може да се вдигне заплатата. Макар, че това едва ли ще се отрази върху базата за пенсиониране.

  kazimirc4
 • БЛАГОДАРЯ ВИ!И аз така си помислих, че няма да загубя кой знай колко за една година.Хубав празничен ден!
 • БЛАГОДАРЯ ВИ!И аз така си помислих, че няма да загубя кой знай колко за една година.Хубав празничен ден!
 • Здравейте!Ако дъщеря ми ми прехвърли майчинството по - късно примерно септември и аз да работя, а тогава вече са се вдигнали заплатите, когато се пенсионирам ще се се отрази ли на 10.5 заплати, които се изплащат?Благодаря!
 • Здравейте.
  Кодекс на труда: Чл. 228. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Брутното трудово възнаграждение за определяне на обезщетенията по този раздел е полученото от работника или служителя брутно трудово възнаграждение за месеца, предхождащ месеца, в който е възникнало основанието за съответното обезщетение, или последното получено от работника или служителя месечно брутно трудово възнаграждение, доколкото друго не е предвидено.
  Разбира се, че по-високото трудово възнаграждение ще донесе и по-високо обезщетение, особено по 10.5 пъти !

  kazimirc4
 • Благодаря!
 • Здравейте!Може ли майчинството да бъде прекратено един месец преди изтичането му с цел възползване увеличението на заплатата?Благодаря!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->