Sonya Raykova Sonya Raykova Счетоводител

Неизплатен болничен при допълнително сключено споразумение към основен трудов договор?Здравейте,

На основание чл. 119 и чл. 259 от Кодекса на труда имам сключено допълнително споразумение, с което изпълнявам още една позиция в качеството ми на Вр.и.д., за което получавам допълнително месечно възнаграждение (като бонус, защото с него не ми е увеличена основната заплата). Иначе съм на постоянен трудов договор по първата ми позиция.

Въпросът ми е, при болничен, имам ли право да получавам това допълнително възнаграждение? В споразумението не е изрично написано, че възнаграждението не се дължи по време на болничен. Обаче през последния месец работодателят не ми го изплати, защото бях в болничен.

Благодаря предварително!


Отговори

  • Здравейте,

    Видно от запитването ви, вие не сте сключили трудов договор за допълнителен труд, поради което правоотношението ви е само едно.
    В случай, че в споразумението ви с работодателя е вписано, че този бонус е дължим за извършване на допълнителната дейност, то следва да го получите само за времето, през което сте работили по тази допълнителна дейност.
    При положение, че през целия месец сте в болничен, очевидно няма как да сте извършвали дейността и по тази причина не е необходимо да ви бъде начислявано допълнително възнаграждение.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->