Милена Ананиева Милена Ананиева Потребител

Допълнително споразумение към трудов договорЗдравейте,

На основание чл. 119 и чл. 259 от Кодекса на труда имам сключено допълнително споразумение, с което се съгласявам да изпълнявам още една позиция в качеството ми на Вр.и.д., за което получавам допълнително месечно възнаграждение в размер на 300 лв., различно от основното ми по трудов договор по първата ми позиция, която е на постоянен договор.

Въпроса ми е, при болничен и/или платен годишен отпуск имам ли право да получавам това допълнително възнаграждение в размер на 300 лв.? В споразумението ми не е изрично написано, че това възнаграждение не се дължи по време на отпуск и/или болничен.

Съгласно последният ми фиш работодателят е преценил, че нямам право на това възнаграждение (бях в болничен през този период).

Благодаря предварително!Отговори

  • Здравейте,

    При допълнителен трудов договор при същия работодател, с представянето на болничния лист се счита, че сте във временна неработоспособност и по двете правоотношения. В случая вашия работодател правилно е преценил, че нямате право на възнаграждение и по допълнителното правоотношение. За периода на болничния ще ви бъде изчислено обезщетение от НОИ.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->