Задай въпрос тук
Kiril Petrov Kiril Petrov Потребител

Съкращение от работа след възстановяване на същата от съдаЗдравейте, на 09.03 2016г бях уволнен от работа на основание чл.328 ал.1 т.6 ,регистрирах се в бюрото по труда и НОИ и ми беше изплатено обезщетение за безработица, което получавах до 08.11.2016г (на толкова имах право според стажа ми). Чрез адвокат заведох дело в съда и след спечелването му бях възстановен на работа на 13.03.2107г, а на 14.03.2017г бях съкратен от работа на основание чл. 328 ал. 2 т.2 (предложение второ) от Кодекса на Труда. В съда претендирахме само възстановяване на работа и не сме търсили финансово обезщетение за периода в който съм бил без работа, пари от фирмата не съм получавал не съм и искал.

Какви са ми правата от сега на татък и имам ли право пак на обезщетение за безработица или не?Отговори

  • Здравейте,

    Съгласно чл. 328, ал. 2 КТ служителите от ръководството на предприятието могат да бъдат уволнени с предизвестие в сроковете по чл. 326, ал. 2 поради сключването на договор за управление на предприятието. Уволнението може да бъде извършено след започване на изпълнението по договора за управление, но не по-късно от 9 месеца.
    Моето мнение е, че може да потърсите правата си, а ситуацията изисква да се консултирате със специалист в областта на трудовото правото, който ще може да ви даде професионално мнение и насоки, как трябва да процедирате.

    Поздрави,
    Виктория Йотова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->