Kiril Petrov Kiril Petrov Потребител

Съкращение от работа след възстановяване на същата от съдаЗдравейте, на 09.03 2016г бях уволнен от работа на основание чл.328 ал.1 т.6 ,регистрирах се в бюрото по труда и НОИ и ми беше изплатено обезщетение за безработица, което получавах до 08.11.2016г (на толкова имах право според стажа ми). Чрез адвокат заведох дело в съда и след спечелването му бях възстановен на работа на 13.03.2107г, а на 14.03.2017г бях съкратен от работа на основание чл. 328 ал. 2 т.2 (предложение второ) от Кодекса на Труда. В съда претендирахме само възстановяване на работа и не сме търсили финансово обезщетение за периода в който съм бил без работа, пари от фирмата не съм получавал не съм и искал.

Какви са ми правата от сега на татък и имам ли право пак на обезщетение за безработица или не?Отговори

  • Здравейте,

    Съгласно чл. 328, ал. 2 КТ служителите от ръководството на предприятието могат да бъдат уволнени с предизвестие в сроковете по чл. 326, ал. 2 поради сключването на договор за управление на предприятието. Уволнението може да бъде извършено след започване на изпълнението по договора за управление, но не по-късно от 9 месеца.
    Моето мнение е, че може да потърсите правата си, а ситуацията изисква да се консултирате със специалист в областта на трудовото правото, който ще може да ви даде професионално мнение и насоки, как трябва да процедирате.

    Поздрави,
    Виктория Йотова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->