Велислава Вълева Велислава Вълева учител

Трудов договор по чл.68-до завръщане на титуляраЗдравейте! Моля за вашия компетентен отговор по следния казус:

На 5.01.2015г. от трудов договор за неопределено време ме прехвърлиха на мястото на колежка, която излезе в отпуск по майчинство и подписах нов договор по чл. 68-до завръщане на титуляра. Моят щат беше съкратен, поради финансови затруднения на училището. Колежката, която беше по майчинство трябваше да се завърне на работа през м. февруари 2016г. На 12.02.2016г. тя се завърна, но не на мястото си като учител, а като директор, тъй като предишният директор беше напуснал. Аз продължих да работя на нейното място и до момента тя не пожела да промени договора ми на постоянен, тъй като е изгодно за нея да си пази мястото. Към момента все още не е обявен конкурс за директор и се притеснявам, че тя може да реши да се върне като учител.

Интересува ме има ли установен срок за пазене на работното място и след като титулярът вече една година не го заема, не ли длъжен да го освободи, след като заема друга длъжност в същото училище?Отговори

  • Здравейте. Моля да посочите/тук/ точно/дословно/ какво е записано в трудовия Ви договор-чл,ал. от КТ и текста към него. Това ще помогне при тълкуване на ситуацията.

    kazimirc4
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->