Тодор Йорданов Тодор Йорданов Потребител

Неправилно посочена длъжностРаботя нощен пазач от 17 до 7 часа, 15 дни в месеца на минимална заплата като получавам 330 лева. По допълнително споразумение ме водят РАБОТНИК/СЛУЖИТЕЛ. Не съм обърнал внимание. а работя над три години. Как да постъпя и какво може да се направи? Работя през празници, съботи и недели.Отговори

 • Здравейте г-н Йорданов,

  Не разбирам какъв е точно въпросът ви - Питате как може да се промени длъжността, или какъв точно трябва да се водите, ако работите над три години по време на празници и в Съботи и Недели?
  По тази причина ще ви дам принципен отговор:
  1. Промяна в длъжността може да се направи чрез подписване на допълнително споразумение по реда на чл. 119 от Кодекса на труда. При промяна в длъжността задължително се уведомява НАП, с подаване на уведомление в тридневен срок от датата на сключване на допълнителното споразумение към трудовия договор.
  2. Що се отнася до длъжността - по-правилно би било да бъдете назначен на някоя от следните длъжности:
  95100005 Пазач
  95100003 Пазач, невъоръжена охрана
  54141002 Пазач, въоръжена охрана
  Разбира се, най-точно определяне на длъжността се прави от самия работодател.

  3. Що се отнася до работата ви по време на празници, събота и неделя, то необходимо е да знаете, че за времето отработено по време на официален празник ви се дължи допълнително възнаграждение в увеличен размер.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->