Ива Новакова Ива Новакова технически изпълнител

Болничен при втори работодателЗдравейте,

Аз се осигуряван на 2 места. На 5,8,2016 /един ден/ ми се наложи да изляза болничен. Взех такъв само за основния ми работодател, а за втория тотално съм забравила. Не знам какво да правя и съм в безизходица.

Основният ми работодател не знае, че аз се осигурявам на още едно място. Подаден е болничният в НОИ и изплатен преди седмица с текущата ми заплата от основният ми работодател.

ТРЗ от втората ми работа е подала всички документи в НОИ но там никъде не отразено, че съм била в болничен за този ден. Говорих с лич. лекар преди ден да ми даде такъв и за втория работодател, а той отговори, че месеца е изтекъл и че не може да ми даде такъв.

Има ли начин да се оправят нещата, има ли някакви глоби за мен и вторият ми работодател, ще върнат ли болничния при основния работодател, защото не искам той да знае, че се осигурявам на още едно място, а осн. ми работодател ще ме накара ли да върна тези пари за един ден и т.н. ТРЗ от вторият ми каза, че има глоби.

Моля помогнете как да се оправя!Отговори

  • Здравейте,

    В такива случаи, от НОИ изпращат писмо до вас и до вторият ви работодател с искане да се подадат данни за болничен лист. В случай че получите такова писмо, ще трябва да го занесете на лекаря издал болничния лист и на база на писмото той ще ви издаде още един болничен лист за вторият ви работодател.
    Все пак, тъй като болничният ви е само за един ден, може изобщо да не получите такова писмо, тъй като няма да се изплаща обезщетение от НОИ.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->