Петя Иванова Петя Иванова Счетоводство

Касов апарат за нов обектЗдравейте,
Става въпрос за фирма, в която плащанията основно са по банков път, касовия апарат се използва много рядко и фирмата отваря нов обект с различна от основната икономическа дейност. Може ли новият обект да си използва същия касов апарат, като всяка услуга по различните дейности ще бъде програмирана на различните групи от касовия апарат? Би ли трябвало в този случай да се вземе втори касов апарат?Отговори

  • Не е задължително да се купува втори касов апарат. Възможно е да се използва един касов апарат ако двете дейности са на една и съща фирма. Съща така е важно двете дейности да са в един обект или да са в два отделни обекта, които се намират в съседство и близост един до друг и има пряка връзка помежду им, така че физически да е възможно да се регистрират продажбите и от двата обекта. Ако са изпълнени тези условия можете да ползвате един касов апарат. Програмирайте така касовия апарат, че за различните дейности да има различни групи.

    Няма как касовия апарат да е позициониран в единия обект, а другия обект да се намира на съседната улица и представител на фирмата постоянно да тича между двата обекта. В този случай са нужни два касови апарата.

    Анелия Петрова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->