Румяна Станева Румяна Станева продавач-консултант

Обезщетение за безработицаЗдравейте,

Имам желание да прекратя трудовият си договор, тъй като работата не ме удовлетворява повече. Искам да получавам обезщетение за безработица възможно най-дълго. Кой е най-изгодният за мен вариант за прекратяване на правоотношението? До колкото знам при прекратяване по 325 по взаимно съгласие, обезщетението е в размер на 7,20 на ден за 4 месеца.

Последните 10 години съм се осигурявала без прекъсване при 2 работодатели, съответно имам необходимия осигурителен стаж от мин. 9м. за последните 15 месеца, никога не съм получавала обезщетение за безработица.

Благодаря Ви предварителноОтговори

  • Здравейте,

    Да, правилно е, че щом договорът ви е прекратен по чл. 325 от Кодекса на труда обезщетението ще бъде в минимален размер за срок от 4 месеца. За да получавате 60 на сто от среднодневното ви възнаграждение или среднодневния ви осигурителен доход за последните 24 календарни месеца, то вашият трудов договор не трябва да е прекратен по ваше желане, с ваше съгласие, или по ваша вина. Трябва да не попадате в чл. 325, 326, 330, 331 от Кодекса на труда.

    Моля, имайте предвид, че това становище е лично мнение на автора и няма обвързващ характер!

    С уважение!
    Салих Асанов
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->