Stela Todorova Stela Todorova Потребител

Молба за напусканеЗдравейте,
Работя във една фирма от 2 години и 2 месеца, като с дата 18.07.16 подадох молба за напускане. Работодателят прие молбата ми и в момента тече срок на предизвестие от 1 месец, както е по договор.

До коя дата включително аз трябва да бъда на работа? По какъв член от КТ мога да бъда съкратена? Какви са вариантите и съответно правата ми? Какво трябва да ми изплати работодателят в момента на напускането и какви документи трябва да подпиша и какви да получа от него и в какъв срок, за да се запиша в бюрото по труда?

Към настоящия момент съм ползвала 10 дни платен годишен отпуск от общо 20 полагаеми за 2016 г. На какво обещетение за безработна мога да разчитам? Преди тази работа съм работила и в 2 други фирми и общо имам около 6 г. трудов стаж, без да съм ползвала до сега услугите на бюрото по труда.Отговори

 • Здравейте,

  Срока на предизвестието ви почва да тече от следвашия ден на приемането на молбата за напускане.
  Зависимост на кой член от Кодекса на труда бъде прекратен вашия трудов договр спрямо това, ще се изчисли периода и размера на обезщетението за безработица.
  Но във вашия случай изглежда, че трудовите взаимоотношения ще бъдат прекратени съгласно чл. 326 ал. 1 - отправено писмено искане за прекратяване на трудовите правоотношения от страна на служител/работник. Съгласно това основание ще имате право на обезщетение за минималния срок и за минимален размер.


  Поздрави,
  Метин Сали
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->