Ани Кенарева Ани Кенарева Потребител

Отпуск след майчинствоЗдравейте,
До 05.08.2016г. съм по майчинство и от 08.08 следва да изляза в отпуск. По време на майчинството ми фирмата се преименува, като и трудовите договори на служителите се променят. Преди да изляза в отпуск работодателят ми иска да подпиша нов трудов договор, но той е на минималната работна заплата, а аз до сега съм била на по-голяма, както и на по-висока позиция.

Като към новата фирма нямам отработени дни, на каква база ще ми се изчислява отпускът и имам ли някакви права да възразя срещу новия договор и да го подпиша след приключване на отпуска?Отговори

  • Здравейте,

    Няма никакво значение дали фирмата се преименува, сменя се собствеността или каквато и да било друга промяна. Трудовото правоотношение се променя само с изричното съгласие на двете страни по него. Ако вие не сте съгласна с новите условия можете да откажете да подпишете нов трудов договор.
    Що се отнася до възнаграждението за платен отпуск след майчинство, то той следва да бъде изчислен на база брутното възнаграждение от предходен месец, като за база се вземе първият месец преди излизането в майчинство, в който сте имали отработени най-малко 10 работни дни.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->