Йоана Петрова Йоана Петрова учител

Отпуск по майчинство при двама работодателиЗдравейте,
Осигурена съм при двама работодатели, като при първият съм на осем часов работен ден със срочен договор, който изтича на 23.08.2016г., а при вторият на четири часов работен ден с безсрочен трудов договор. Имам 12г. трудов стаж.

В момента съм по майчинство като детето е на 3 месеца. Интересува ме след прекратяването на срочният ТД ще имам ли право на пълното си обезщетение до навършване на една година на детето, и трябва ли да подавам някакви документи?Отговори

  • Здравейте,

    Обезщетението ви за периода на болничен за отглеждане на дете до 1год възраст се изчислява съгласно осигурителния ви доход от предходните 24 месеца преди да излезете в болничен. И поради тази причина прекратяване на срочния трудов договор няма да доведе до промяна на начина на изчисляване на обезщетението ви. Допълнителни документи за тази промяна не е необходимо да представите. Но следва да знаете, че работодателят при който сте на срочен договор има задължението до 30 дни след дата на прекратяване на трудовите взаимоотношения да подава информация към НОИ относно болнични или заявления-декларации за отглеждане на дете от 135 до 410 дни.

    Поздрави,
    Метин Сали
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->