Диана Николова Диана Николова счетоводител

Разходи за абонаментни карти за градски транспортЗдравейте!
Фирмата ни смята да закупи карти за градски транспорт на всички служители, 18 човека на стойност 365лв. всяка /годишни и за всички линии/. При закупуване ще бъдат предоставени поименни електронни носители на всички работещи, които ще бъдат заредени за всички линии за срок от една година. Ще ни бъде издадена фактура, в която стойността 6570лв. /18х365лв./ ще бъде крайна стойност с включено ДДС.

1. Имаме ли право на данъчен кредит по цитираната фактура?

2. Как трябва да бъде осчетоводена фактурата?


3. Трябва ли да бъде начислена сумата по фактурата индивидуално във фишовете на всеки от служителите и с коя стойност - със или без ДДС?

4. Ако трябва да бъде отразена във фишовете на служителите какви осигуровки върху сумата трябва да бъдат удържани от служителите? Какви осигуровки трябва да внесе работодателя върху сумата?

5. Какви операции при осчетоводяване на заплатите трябва да бъдат взети във връзка със начисляването на социалните разходи в натура или не трябва да бъде отразено в заплатите на служителите?Отговори

  • Здравейте,

    на този линк можете да намерите повече информация по поставения въпрос:
    http://balans.bg/1157-schetovodno-i-danychno-tretirane-na-razhodite-za-bileti-ot-gradskija-transport-za-pridvijvane-na-slujiteli-ot-mestorabotata-do-mestojiveeneto/

    Поздрави!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->