Ivan Ivanov Ivan Ivanov tehnik

Продължаване на договор



На 08 декември, започнах работа за изпитателен срок 6 месеца, но не мога да кажа по кой член, защото договорът не е при мен. Срокът на изпителният ми срок беше до 10 юни, и продължих да работя в тази фирма. Колегите ми казаха, че договора автоматично става безсрочен. На 21 юни кандидаствах за заем от банка и от там ми казаха, че молбата ми е отказана, защото съм на срочен трудов договор от 16.06 до 19.09. Говорих с моя началник и той ме увери, че след три месеца договорът ще стане безсрочен.

За да ми продължат догора не трябва ли те да ме уведомят, да се подпиша някъде, или работодателят има право това? Прочетох в интернет, че те не могат да ме назначат пак на изпитателен срок на същата длъжност. Освен ако няма допълнително споразумение от двете страни. Има ли вероятност след тези три месеца да ме освободят?



Отговори

  • Здравейте. Първото, което следва да направите е да си поискате Вашето копие от договора за изпитване. Второто - да подадете във форума информация за правното основание за сключване.
    kazimirc4
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->