Йоана Котева Йоана Котева Потребител

Изплаюане на възнаграждение след напусканеЗдравейте,
Два месеца работех в магазин за хранителни стоки. Напуснах без предизвестие, защото съм в изпитателен срок. Проблемът е, че работодателят отказва да ми изплати изработено възнаграждение за месец май и половината от юни.

Точните му думи бяха, че ще си получа парите до три месеца. В ТД има много неясни изречения. ТД е сключен в полза на работодателя. Цитирам дословно "срокът за изплащане на трудовото възнаграждение е три месеца от последното число на отработения месец". Какво означава това? По какъв начин да си получа изработените пари?Отговори

 • Здравейте,

  Трудовото възнаграждение се изплаща авансово или окончателно всеки месец на два пъти, доколкото не е уговорено друго. На така зададения от Вас въпрос става ясно, че в трудовия Ви договор е посочен срок за изплащане на възнаграждението, като това означава, че на третия месец от последното число на отработения месец ще получите заплатата си. Ако след посочения срок не сте получили трудовото си възнаграждение може да потърсите правата си като се обърнете към Инспекция по труда или правен отдел.

  За справка: чл. 270, ал. 2 от Кодекса на труда

  Моля, имайте предвид, че това е лично мнение на автора и няма обвързващ характер!

  Поздрави,
  Виктория Йотова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->