anina petrova anina petrova възпитател

Невявяване на работа при график по СИРВМоже ли работодателят да ми отчита неявяване на работа, когато не съм включена в графика за дежурства за период през априлската ваканция, когато част от колегите имат дежурства, но моето име не фигурира? Преди изготвяне на графика не съм заявила, че желая да бъда в отпуск. Може ли той да ми предостави платен годишен отпуск без мое искане, когато периодът е повече от 5 работни дни?

Периодът, в който не съм в график и съответно не съм била на работа е от 1.04.2016 г. до 9.04.2016г. общо 6 работни дни. Във фиша за месец април има ред "5 дни самоотлъчка".Отговори

  • Здравейте,

    В кодекса на труда е предвидена възможност работодателя да предостави ползване на платен годишен отпуск на работника или служителя при престой или при производствена необходимост. Очевидно обаче, вашият случай не е такъв, тъй като във фиша е следвало да се посочат не самоотлъчки а платен отпуск.

    Възможно е да има грешка при изчисляването на присъствията за месеца или това да е операторска грешка при въвеждане на данните. Говорете с работодателя си и намерете решение заедно.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->