Aneliq Iwanowa Aneliq Iwanowa Потребител

Прехвърляне на майчинството в друга фирмаЗдравейте,
В отпуск съм за отглеждане на дете от 135 до 410 дни до 19.04.16 г. Подписала съм всички необходими документи на счетоводителката за майчинство до 2рата година, но към днешна дата все още не са внесени в НОИ необходимите документи. От съответната фирма постоянно измислят различни оправдания това да не се случи.

Притеснява ме факта, че може да прекратят дейност или да ме освободят преди да са подадени. Какво се случва в такъв случай?

Може ли да започна на ТД в друга фирма и по какъв ред и член може да ме освободи първият ми работодател, за да отработя няколко дни в новата? Имам ли право тогава да подам документи за майчинство до 2г. Ако ДА - ще ми бъде ли изплатено старото обезщетение от 20.04.16?Отговори

  • Здравейте,

    Можете да прекратите трудовия си договор по взаимно съгласие и да сключите трудов договор в друга фирма.
    За да започнете да получавате обезщетение чрез новата фирма е необходимо да имате най-малко един работен ден след сключването на трудовия договор.
    За съжаление, за периода преди назначаването ви в новата фирма, документите трябва да бъдат подадени от старата фирма. Ако можете да се уговорите с тях да ви подадат документите за изплащане на обезщетението и след това да ви подадат декларация за промяна в обстоятелствата - прекратяването на договора, тогава няма пречка да си получите обезщетението и за периода в старата фирма.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->