Потребител

Оттегляне на молба за напусканеЗдравейте!
До 09.07.16г включително съм в неплатен отпуск по майчинство, за гледане на дете. На 27.05.16г. управителката на фирмата, в която работя ме извика на среща и ми каза, че няма да ме върнат на работа, тъй като няма свободно място. Каза, че най-добрия вариант и за двете страни е по взаимно съгласие. На същата дата подадох такава молба по взаимно съгласие, като ми каза да я напиша с дата 09.06.16г. за да се счита и като едномесечно предизвестие. Същият ден и се обадих и ѝ казах, че се отказвам от този вариант, тъй като разбрах, че има по изгоден за мен вариант, за който преди това не съм знаела.

Как мога да оттегля молбата за прекратяване по взаимно съгласие и имам ли някакъв шанс, ако реша да търся правата си по съдебен път?Отговори

 • По съдебен път няма какви права да търсите, защото вие сте написали, подписали и подали молба за напускане по взаимно съгласие.

  След като сте се отказали да напускате е нужно да напишете нова молба с текст, че се отказвате от вече подадената молба. Работодателят може да я уважи или да остави в сила първата ви молба за напускането по своя преценка. Новата молба също както и първата е редно да бъдат входирани и вие да разполагате с входящия номер и на двете молби.

  Анелия Петрова
  • 06 Jun 2016 09:25
  • (Потребител)
  • 1
  Нямам входящ номер и смятам, че дори молбата ми не е задействана, тъй като управителката ми каза, след моя отказ, че търсели вариант да ме съкратят поради неизпълнение на работните задължения. А молбата по взаимно е с дата 09.06.16г
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->