msm 1980 msm 1980 счетоводител

Обезщетение от Бюрото по труда за самоосигуряващо се лицеЗдравейте,
Работех по ТД на пълна заетост и се наложи освобождаването ми от работа на чл.325, ал.1, т.1 от КТ по взаимно съгласие! Успоредно с полаганият труд по ТД, съм и продължавам да бъда собственик на ЕООД - самоосигуряващ се!

Мога ли да се възползвам от правото си на обезщетение от Бюрото по труда? Имам над 10г. стаж, Не съм бил регистриран до сега, нямам прекъсване на осигуряването до сега и съм освободен от работа по взаимно съгласие. Пречка ли е наличието на собствеността ми в ЕООД като СОЛ или следва да продам дружественият дял на трето лице, като условие за регистрацията ми в Бюрото по Труда? Осигуряван съм редовно на всички социални рискове и желая да се възползвам от правата си. Възможно ли е получаването на обезщетение при наличието на собственост в ЕООД като СОЛ?Благодаря Ви предварително!Отговори

  • Здравейте,

    За да получавате обезщетение от бюро по труда не трябва да имате каквото и да било осигуряване. Тоест да, осигуряването ви като самоосигуряващо се лице ще бъде пречка да получавате обезщетение от бюро по труда.
    Освен това, при положение, че трудовия ви договор е прекратен по взаимно съгласие, вие ще имате право на обезщетение от бюро по труда за минимален срок и в минимален размер. Това означава, че ще получавате обезщетение по 7.20 лв. на ден за период от 4 месеца.
    За да имате възможност да се възползвате от това обезщетение трябва да прекъснете осигуряването си като самоосигуряващо се лице.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->