Михаела Бонева Михаела Бонева Потребител

Закупуване на УПИ от ЕООД, регистрирано от чужд гражданинЗдравейте!
Искаме да закупим УПИ, което се оказа, че е собственост на фирма ЕООД, регистрирана в България от кипърски гражданин. Интересуват ме следните неща:

Виждам, че фирмата е регистрирана малко преди покупката. Годишните финансови отчети за всички години, включително и тази на покупката, са без никакво движение. Фирмата е регистрирана с 1000лв капитал и никъде във ГФО не е отразена тази покупка.

Не трябва ли да се отрази във ГФО покупката и парите, с които е придобит имота? Подлежи ли на санкция, ако не е направено? Този пропуск ще попречи ли на продажбата?

След като не е вписан във ГФО, предполагам, че не е регистриран и за данъци. Това също ли е проблем и може ли (ако решим със сигурност да го купим) да се впише със задна дата и да му се заплатят данъците за да може да се изповяда сделката?Отговори

  • Здравейте,

    Ако дружеството е придобило УПИ същото следва да фигурира в баланса му.
    Ако дружеството не подлежи на одит единствения начин да се установи, че отчета не е верен е при извършване на ревизия от НАП, което също не е 100 % гарантирано.
    Предположението, че УПИ – то не е регистрирано в общината следва да се провери, защото ако това е вярно, при изповядване на продажбата, то ще трябва да се обяви и съответно да се заплатят дължимите данъци.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗС

-->