Кръстина Тодорова Кръстина Тодорова Потребител

Дарение на юридическо лицеФизическо лице, по народност българин, но живеещо в Германия, разполага с голямо количество (139) Бални (абитуриентски) тоалети. Чисто нови. Би искало да ги предостави безвъзмезно като дарение на ЮЛ, регистрирано като такова в България. Има роднинска връзка между ФЛ желаещо да направи дарението и собственика на фирмата - братовчеди. Въпросите са ми следните:

1. Може ли да бъде направено такова дарение?

2. Как трябва да се определи данъчната оценка на роклите, на база която ще се определи и данъка който получателя на дарението следва да плати?

3. Как се определя точно какъв е процента на данъка, който следва да се плати?

4. Ако е възможно да бъде направено това дарение, роклите ще се заведат във фирмата с размера на направената данъчна оценка?

5. Следва ли ФЛ направило дарението да декларира нещо някъде?Отговори

  • Здравейте, Вашият въпрос има много хипотези. Един от основните въпроси е на каква стойност са тези рокли, дали има документи за тяхната покупка и произход. Друг важен въпрос е с каква цел е дарението, реализира ли се икономическа изгода от тези рокли и каква е дейността на ЮЛ. За повече коментар Ви съветвам да се обърнете към най- близкия ни офис в страната.
    Поздрави, лек ден!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗМДТ

-->