Кристина Янкова Кристина Янкова митнически инспектор

Плащане на задължение към кредиторПрез 2014 началото теглих кредит от БНП Париба в размер на 500 лв. Тогава не работех, бях студент редовно обучение. В последствие до началото не бях внасяла нищо по този кредит, който стана в размер на 800 лв. Задължението ми се продаде на Агенция за събиране на вземанията, които не спират да ми звънят, да ме заплашват, че ще заведат дело срещу мен за това, че не плащам вноски по задължението ми. Аз внасям минимални вноски в размер на 20, 30 лв. всеки месец от октомври 2015г. От тогава съм и назначена на работа с трудов договор и месечно възнаграждение 600 лв. бруто. Но те продължават да ми звънят и да искат да им внасям минимум по 350 лв. на месец. Като не им внеса сума в такъв размер ме заплашват с ЧСИ и съд.

Имат ли наистина такива права, след като аз все пак плащам нещо, макар и не колкото те искат, или това е само блъф, с цел да ме стресират?Отговори

  • Здравейте,

    От значение е какъв договор сте подписали с банката и какви са клаузите в него. Ако не изпълнявате задълженията по него може да бъдете осъдена и да Ви бъде наложен запор върху работната заплата чрез ЧСИ.
    Съветваме Ви да се консултирате с адвокат относно казуса.

    Поздрави,
    Васил байнашев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->