Miroslav Mihailov Miroslav Mihailov Потребител

Напускане на работа след срочен трудов договорСлед като изпълня договора, мога ли да напусна, без да дължа нищо на работодателя? В договора ми има някои от следните клаузи:

• Cрок за прекратяване на трудов договор 00 дни.

• Работодателя е длъжен след обучението на служителя да го приеме на работа за срок не по-дълgк от 3 години, а служителя да постъпи на осигурената му работа за срок не по-дълък от 3 години.

• Ако след обучението си служителя не постъпи на работа дължи обещетения в размер на шесткратния за позицията (Тук също имам въпрос това 6 заплати ли са ?).

В договора не пише в чия полза е.Отговори

 • Здравейте,

  Кодексът на труда предвижда в чл.327, т.7 специално основание, което дава право на работника/служителя в такива случай да прекрати трудовия си договор едностранно и без никакви условия, усложнения или заплащане на обезщетения. Според това основание трудовия договор може да се прекрати писмено, без предизвестие, когато ”работи по трудов договор с предприятие, което осигурява временна работа, и сключи трудов договор с друг работодател, който не е предприятие, което осигурява временна работа.”.

  За справка: чл.327 ал.1 т.7

  Моля, имайте предвид, че това е лично мнение на автора и няма обвързващ характер!

  Поздрави,
  Виктория Йотова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->